Klassieke Ontspanningsmassage

Cursusomschrijving:
Ontspanning … een waardevolle en aangename bezigheid … voor lichaam en geest!
In deze cursus leert u masseren volgens de klassieke massage-technieken, om een goede en verantwoorde ontspanningsmassage voor het lichaam te kunnen geven.
Het doel van de cursus is om de gespannen spieren, ontstaan door een verhoogde of verkeerde belasting, verkeerde (werk)houding, stress of andere oorzaken, te laten ontspannen.

Cursusprogramma:
Een summiere theorie wordt doorgenomen m.b.t. de te behandelen spieren, de diverse handgrepen, het effect van massage, (contra-)indicaties etc.
Deze cursus is vnl. op de praktijk gericht, welke bestaat uit massage van de nek, schouder, arm, hand, rug, heup, been voor- en achterzijde en de voet.
Tijdens de lessen oefent u op elkaar.
De cursus bestaat uit 10 praktijkgerichte lessen op de woensdagavond.
De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 18 cursisten.

Vooropleiding:
Er is geen vooropleiding vereist.
De cursus ontspanningsmassage is heel mooi als opstap naar de sportmassage. De massagehandgrepen van de sport en ontspanningsmassage komen voor ruim 60% overeen met elkaar.

De cursus Gezichts- en hoofdmassage, Buikmassage en Fullbody Wellnessmassage sluiten goed aan op de cursus ontspanningsmassage, en bevelen we U dan ook zeker aan om deze toe te voegen aan de cursus ontspanningsmassage.
Bovendien kan de ontspanningsmassage de basis zijn om met Hotstone Massage, Honingbindweefselmassage, Hamam Massage, Aromatherapie, Stoelmassage en/of de Reflexcursussen e.d. te combineren.

Diploma/certificaat:
Deze cursus wordt niet afgesloten met een examen.
Bij voldoende gebleken kennis in theorie en praktijk, ontvangt u het door de NBSM-erkende Certificaat Klassieke Ontspanningsmassage!
Bovendien is het certificaat Klassieke Ontspanningsmassage een onderdeel voor het diploma Wellness Therapeut!

Wanneer en de kosten?
De cursus bestaat uit 10 lessen en wordt gegeven op de woensdagavonden.
Start:      woensdag 5 september 2018; en 16 januari 2019.
Tijd:        19.30 – 22.30 uur.
Kosten:   € 535,00 (inclusief lesgeld, cursusboek, flesje massageolie, en bij voldoende resultaat het erkende certificaat).

Zie ook verdere informatie over het belastingvoordeel, als u nu in september 2018 de cursus Klassieke ontspanningsmassage start … of doorgaat tot het diploma Wellness Therapeut … in 2019 verdwijnt de studiekostenaftrek!!!