Update situatie rondom Corona

Update 9 mei 2020: op dit moment mogen we helaas nog niet starten met de cursussen en opleidingen. Na contact met het RIVM en de veiligheidsregio Zaanstad-Waterland hebben we nog geen groen licht gekregen. Massagecursussen vallen onder “geplande bijeenkomsten” en die mogen tot 1 juni nog niet starten. We blijven actief in contact met de instanties en informeren je zodra er nieuwe informatie is.

Conform de richtlijnen van het RIVM en de overheid hebben wij met pijn in ons hart moeten besluiten om voor dit moment alle cursussen en opleidingen tot 1 juni 2020 te annuleren en te verplaatsen naar een later moment. We wachten op verdere richtlijnen voor de cursussen en opleidingen na 20 mei 2020, zodra er meer bekend is zullen we je informeren hierover.

Los van alle consequenties en onzekerheden die het met zich meebrengt missen we het fysieke contact en samenzijn met onze cursisten het meest!

We blijven de richtlijnen van de overheid nauwkeurig volgen en zodra het weer verantwoord is om cursus te gaan geven gaan we een nieuwe planning maken voor de cursussen en opleidingen die we hebben moeten opschorten of annuleren.

Update 6 april 2020: Afgaande op het oordeel van het RIVM en adviezen van medisch experts tegen de verdere verspreiding van het coronavirus, nemen wij onze verantwoordelijkheid. Wij hebben besloten dat de lessen, die bij Massage Opleidingen Lian Bart gepland zijn tot in elk geval 28 april 2020, worden verplaatst.
Bij ons staat de veiligheid en gezondheid van onze cursisten en docenten op nummer één! Met de massagelessen is het onmogelijk om geen fysiek contact te hebben.

We hopen uiteraard dat zo snel alle lessen weer hervat kunnen worden, maar wij zijn hiervan afhankelijk van de adviezen van het RIVM en de medisch deskundigen.

Zodra er meer duidelijkheid is, horen jullie verder van ons, we houden jullie op de hoogte. De cursisten die zich ingeschreven hebben voor een cursus, krijgen bericht via Whatsapp of email.

Ondertussen hoop ik dat we dit met z’n allen snel te boven komen.
We hopen op uw begrip.

Ons advies aan masseurs en masagepraktijken:

Half maart hadden we masseurs, cursisten en oud-cursisten geadviseerd om te masseren met verhoogde hygiënische maatregelen. Maar het is belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen om besmetting en verspreiding van het Corona virus te voorkomen.
Hoe zwaar en moeilijk het ook valt, is ons advies om de richtlijnen van de RIVM te volgen en de praktijk te sluiten. Iedereen kan het virus bij zich hebben zonder daar al klachten van te hebben. De artsen en zorgverleners hebben het al enorm zwaar. Blijf gezond allemaal, en laten we met z’n allen hieraan werken!