Cupping Massage

stilstaande cupping op de rug – Massage Opleidingen Lian Bart

Inmiddels is onze cursus Cupping echt een ‘paradepaardje’ onder de massagecursussen, met prachtige resultaten!
De cursus Cupping Massage zoals wij deze geven is ‘dry-cupping’, een verantwoorde manier om cupping toe te passen op spieren en bindweefsel door gebruik van cups, met als doel een verbeterde doorbloeding. Het lichaam zal zo worden ontdaan van afvalstoffen.
We zullen werken met stilstaande cups én met glijdende cups.
Er wordt een cup op de huid gezet, die vacuüm wordt gezogen en op de huid blijft staan en/of met behulp van olie, gericht en gedoseerd, over de huid wordt bewogen.
Met deze massage kunnen gezicht, hals, nek, schouders, rug, heupen, armen en benen behandeld worden. Deze zullen dan ook in de cursus uitgevoerd worden.

We hebben deze cursus met de laatste nieuwe inzichten ontwikkeld en aangepast; het is echt een paradepaardje!

De Cupping Massage is een mooie aanvulling op de Klassieke ontspanningsmassage en/of Sportmassage en Manuele Lymfe Drainage en Kinesiotaping!
Om tijdens een massage bijvoorbeeld lokaal ‘een cup te zetten’ om een verkleving te doen verminderen, een betere doorbloeding te stimuleren, of bindweefsel los te maken om bijvoorbeeld cellulite te doen verminderen etc., werkt heel mooi.
Bovendien is Cupping, op een aangepaste wijze, ook een zeer effectieve lymfebehandeling!
Er zijn vele indicaties die we kunnen ‘cuppen’. Bij lage rugklachten, hoofdpijn, nek-schouderklachten. Bovendien is cupping een goede behandeling bij o.a. verlichten van astma, copd of hooikoorts. Of na (knie/heup)operaties, verklevingen, oude littekens, bij oedeem etc.etc.
We zagen in 2016 bij de Olympische Spelen ook dat de zwemmer Michael Phelps met cupping behandeld was. Er is veel verschil in intensiteit en werking en de gekleurde plekken die zichtbaar worden, waar we uitgebreid uitleg over geven tijdens de cursus!
Ons doel is om met onze manier van cupping maximaal resultaat te bereiken met zo min mogelijk/geen blauwe verkleuring!

Cursusinhoud:
 • De eerste lesdag (9.00-16.00 uur):
  – begint met een korte uitleg over de theorie van de Cupping Massage;
  – uitleg en gebruik van de verschillende cups, en waar op te letten;
  – indicaties en contra-indicaties voor cupping;
  – hoe we o.a. cellulite en triggerpoints met cupping kunnen behandelen.
  – Vervolgens snel aan de slag met de praktijk van de Cupping Massage.
  – Lymfatische behandeling met cupping.
 • De tweede lesdag (19.30-22.30 uur):
  – evaluatie van ervaringen van de uitgevoerde cuppingmassages;
  – doornemen van zaken waar men tegen aanliep in de praktijk;
  – herhaling van de praktijk-cuppingmassage;
  – aangevuld met enkele specifieke uitvoeringen in de praktijk;
  – en wordt afgesloten met de uitreiking van het certificaat Cupping Massage!

Tijdens de lessen oefent u op elkaar, en ervaart u zelf ook wat de Cupping Massage doet!
De cursus bestaat uit 3 praktijkgerichte lessen, verdeeld over 1,5 dag.
De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 12 cursisten.

Vooropleiding:
Vereiste vooropleiding is minimaal Klassieke Ontspanningsmassage of een gelijkwaardige cursus/opleiding (of ermee bezig), of sportmassage.

Diploma/certificaat Cupping Massage:
Deze cursus wordt niet afgesloten met een examen. Wel dient u minimaal 5 cuppingmassages gedaan te hebben voor het uitreiken van het certificaat!
Bij voldoende gebleken kennis in theorie en praktijk, ontvangt u het door de N.B.S.M.-erkende certificaat Cupping Massage!
Bovendien is de cursus Cupping Massage een onderdeel voor het diploma Wellness therapeut Pro en voor het diploma Massage Therapeut Pro!

cuppingset

Massagecups:
Op de eerste lesdag ontvangt elke cursist een zeer uitgebreide cuppingset. Deze set bestaat uit 24 kunststof cups, inclusief slang en vacuümpomp; daarnaast ontvangt u 2 magneten (voor o.a. triggerpoints te behandelen) en 5 siliconen cups en een flesje natuurlijke massageolie “Cupping-mix”. De uitgebreide cuppingset zit bij het cursusbedrag in: u gebruikt deze tijdens de cursus en neemt ze na de les mee naar huis. Zodat u meteen thuis het geleerde in de praktijk kunt oefenen. Na betaling van het volledige cursusbedrag wordt deze cuppingset vanaf de 1e lesdag uw eigendom. De 2e lesdag dient u de volledige set weer mee te nemen naar de cursus, om mee te werken.
De massagecups zijn van een goede kwaliteit en van diverse materialen (plastic en siliconen), en toepasbaar op zowel de kleinere spieren van het gezicht, als ook op de spieren en (bind)weefsel van de rest van het lichaam. Een speciaal gevormde cup voor behandeling rondom het elleboog-, knie- en schoudergewricht, behoort ook bij de set.

Wanneer en de kosten?
De lessen worden in 1 dag + 1 avond (= 3 dagdelen totaal) gegeven.
De uitgebreide cuppingset zit bij het cursusgeld in, deze wordt uw eigendom.
Data:      1e lesdag: vrijdag 15 november 2024 van 9.00-16.00 uur, en
2e lesdag: dinsdag 26 november 2024 van 19.30-22.30 uur.
De volgende cursus daarna staat ingepland op 4 + 15 april 2025.
Kosten: € 285,00.
(incl. lesgeld, cursusboek, uitgebreide cuppingset, massageolie, koffie/thee/melk/sap/koek tijdens de pauzes en bij voldoende resultaat het erkende certificaat).