Oorreflexzone-massage

Omschrijving cursus:
De oorreflexzone-massage kan een hele mooie en zinvolle aanvulling en / of ondersteuning zijn op andere behandelmethoden of in combinatie met de gezichtsmassage toegepast worden.
De reflexpunten op de oren staan o.a. in verbinding met de psychische punten en organen elders in het lichaam. De snelle werking op het psychische vlak zal u verbazen.
Door de geleerde massagetechnieken kunt u mogelijk eventuele problemen doen verminderen c.q. laten verdwijnen, zoals bijvoorbeeld slaapproblemen, allergieën, verdriet, angst, depressies, verslavingen etc.
Daarnaast ziet u ook wat de punten, waar oorbellen op diverse plaatsen in het oor geprikt zijn, kunnen activeren of de oorzaak van klachten kunnen zijn.
U leert een inleidende oormassage te geven en vervolgens de reflexpunten met de duimen en vingers te behandelen. We maken dus geen gebruik van massagestaafjes of andere hulpmiddelen!

De cursus bestaat uit 3 lessen, die voornamelijk praktijkgericht zijn.
De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 12 cursisten, en men oefent op elkaar.

Dit is dé gelegenheid om de interesse in oorreflex om te zetten in daden!

Vooropleiding:
Er is geen vooropleiding vereist.
Het is zeker wel heel mooi met bijvoorbeeld ontspanningsmassage of gezichtsmassage of hand- of voetreflex e.d. te combineren.

Diploma/certificaat:
Deze cursus wordt niet afgesloten met een examen.
Bij voldoende gebleken kennis in theorie en praktijk, ontvangt u het door de N.B.S.M.-erkende Certificaat Oorreflexzone Massage!

Wanneer en de kosten?
De cursus Oorreflexzone-massage bestaat uit 3 lesavonden:
Data:     Exacte data en nadere informatie volgt.
Tijd:       19.30 – 22.30 uur.
Kosten:  € 235,00 (inclusief lesgeld, cursusboek, poster oorreflex, thee in de pauzes en bij voldoende resultaat het erkende certificaat).