Handreflexzone-massage

Omschrijving cursus:
In deze cursus onderzoeken we de zones op de handen, die ons informatie kunnen verschaffen over eventuele lichamelijke of organische problemen. Deze zones op de handen staan namelijk, evenals op de voeten en de oren, in verbinding met de wervelkolom, spieren en organen elders in het lichaam.Afb.handreflex1 - kopie

Een heel mooi voorbeeld van handreflex: een snelle en effectieve krampbestrijding d.m.v. één drukpunt, ongeacht waar de kramp zich bevind!
Verder geeft deze cursus u de mogelijkheid om d.m.v. de geleerde massagetechnieken, een ontspanning in het lichaam te bewerkstelligen en de eventuele problemen te doen verminderen c.q. te laten verdwijnen.
De handreflex wordt ook veel toegepast in combinatie met een voetreflexbehandeling. Een groot voordeel is bovendien dat de handen goed bereikbaar zijn, en de cliënt zich minder “bloot” hoeft te geven.
De cursus bestaat uit 5 lessen, die voornamelijk praktijkgericht zijn.
De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 12 cursisten, en men oefent op elkaar.

Dit is dé gelegenheid om de interesse in handreflex om te zetten in daden!

Vooropleiding:
Er is geen vooropleiding vereist.
Het is zeker wel heel mooi met bijvoorbeeld sportmassage of ontspanningsmassage of voetreflex e.d. te combineren.

Diploma/certificaat:
Deze cursus wordt niet afgesloten met een examen.
Bij voldoende gebleken kennis in theorie en praktijk, ontvangt u het door de N.B.S.M.-erkende Certificaat Handreflexzone Massage!

Wanneer en de kosten?
De cursus Handreflexzone-massage bestaat uit 5 lesavonden:
Start:      Exacte data volgen nog.
Tijd:        19.30 – 22.30 uur.
Kosten:  € 390,00 (inclusief lesgeld, cursusboek + uitgebreide klachtenbehandeling volgens Kaiser-Poyck-Scharmann, poster handreflex, en bij voldoende resultaat het erkende certificaat).