Klassieke Ontspanningsmassage

Cursusomschrijving:
Ontspanning … een waardevolle en aangename bezigheid … voor lichaam en geest!
In deze cursus leert u masseren volgens de klassieke massage-technieken, om een goede en verantwoorde ontspanningsmassage voor het lichaam te kunnen geven.
Het doel van de cursus is om de gespannen spieren, ontstaan door een verhoogde of verkeerde belasting, verkeerde (werk)houding, stress of andere oorzaken, te laten ontspannen.
U kunt na deze cursus al een eigen massagepraktijk starten; maar u kunt de cursus natuurlijk ook doen als u alleen familie en vrienden wilt gaan masseren.
Of u kunt doorgaan tot het Diploma Wellness Therapeut:
Als u in januari start met de cursus Klassieke Ontspanningsmassage … dan kunt u eind mei 2024 het Diploma Wellness Therapeut al op zak hebben.
Start u in september met de cursus Klassieke Ontspanningsmassage, zou u wel al in mei voorafgaand de Cursus Aromatherapie (deze is namelijk maar 1x per jaar) kunnen volgen en zo dan half december 2024 het Diploma Wellness Therapeut in handen kunnen hebben!
Maar u kunt de 8 onderdelen voor het Diploma Wellness Therapeut ook over een langere tijd verspreiden.

Cursusprogramma:
Een summiere theorie wordt doorgenomen m.b.t. de te behandelen spieren, de diverse handgrepen, het effect van massage, (contra-)indicaties etc.
Deze cursus is vnl. op de praktijk gericht, welke bestaat uit massage van de nek, schouder, arm, hand, rug, heup, been voor- en achterzijde en de voet.

Tijdens de lessen oefent u op elkaar, om zo zelf ook het effect van de ontspanningsmassage te ervaren. We adviseren om elke avond met een andere medecursist te oefenen, om als een allround masseur optimaal iedereen te leren masseren.
De cursus bestaat uit 10 praktijkgerichte lessen op de woensdagavond.
De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 18 cursisten.

Vooropleiding:
Er is geen vooropleiding vereist.
De cursus ontspanningsmassage is ook heel mooi als opstap naar de sportmassage. De massagehandgrepen van de sport en ontspanningsmassage komen voor ruim 70% overeen met elkaar.

De cursus Gezichts- en hoofdmassage, Buikmassage en Fullbody Wellnessmassage sluiten goed aan op de cursus ontspanningsmassage, en bevelen we U dan ook zeker aan om deze toe te voegen aan de cursus ontspanningsmassage.
Bovendien kan de ontspanningsmassage de basis zijn om met Hotstone Massage, Honing Bindweefselmassage, Cupping Massage, Hamam Massage, Aromatherapie, Stoelmassage en/of de Reflexcursussen e.d. te combineren.

Diploma/certificaat:
Deze cursus wordt niet afgesloten met een examen.
Bij voldoende gebleken kennis in theorie en praktijk, ontvangt u het door de NBSM-erkende Certificaat Klassieke Ontspanningsmassage!
Ook is het certificaat Klassieke Ontspanningsmassage een onderdeel voor het Diploma Wellness Therapeut en het Diploma Wellness Therapeut Pro!

Wanneer en de kosten?
De cursus bestaat uit 10 lessen en wordt gegeven op de woensdagavonden.
Start:      4 september 2024; en de volgende cursus start 8 januari 2025.
Tijd:        19.30 – 22.30 uur.
Kosten:   € 635,00 (inclusief lesgeld, cursusboek, flesje massageolie, en bij voldoende resultaat het erkende certificaat).