Ortho-Kinesio Taping

Omschrijving:
Volgens de Japanse chiropractor en kinesioloog Kenzo Kase zijn spieren niet alleen nodig voor de beweging. Spieren zijn ook belangrijk voor de bloed- en lymfestroom en de temperatuur van het lichaam. Het goed functioneren van de spieren is dus essentieel voor het voorkomen van vele klachten en aandoeningen.
Hierop is door Kenzo een elastische tape ontwikkeld, die de functie van de spieren ondersteunt, waarbij geen bewegingsbeperking ontstaat. Sterker nog: diverse lichaamsprocessen worden extra ondersteund! In feite zorgt de tape zorgt voor een betere locale doorbloeding, spreekt het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan en versnelt het herstelproces aanzienlijk.
Er zijn spectaculaire resultaten aanwijsbaar. Hetgeen ook aanleiding is om deze tapemethode steeds meer toe te passen in de praktijk en de sport. Bijvoorbeeld het behandelen van een “tennisarm” neemt op deze manier van tapen ca. 2-3 weken in beslag. Gebruik van deze tape is tevens een prachtige methode om hooikoorts, of restklachten van benauwdheid of kortademigheid na corona, of bepaalde darm- of menstruatieklachten te doen verminderen etc. etc.
Bij het cursusgeld is het gebonden boek: “Medical Taping Concept” van Josya Sijmonsma inbegrepen.

Tijdens de lessen oefent u op elkaar, en ervaart u zelf ook snel de werking van de tape!
De cursus bestaat uit 4 praktijkgerichte lessen, verdeeld over 2 lesdagen.
De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 14 cursisten.
 kinesio 26-1-2012.13kinesio 26-1-2012.8kinesio -kuittaping

 

lymfetaping vinger-handVooropleiding:
Vereiste vooropleiding is sportmassage of een gelijkwaardige opleiding (of ermee bezig). Een basisvoorwaarde is: een gedegen anatomische kennis van het bewegingsapparaat.

Diploma/certificaat:
Deze cursus wordt niet afgesloten met een examen.
Bij voldoende gebleken kennis in theorie en praktijk, ontvangt u het door de NBSM-erkende certificaat!
Het certificaat Ortho-Kinesiotaping is bovendien een onderdeel voor het Diploma Massage Therapeut, en ook voor de door de N.E.S.M. uitgegeven A-licentie Sport Therapeut!

Wanneer en de kosten?
De cursus bestaat uit 2 lesdagen op vrijdag overdag.
Data:      vrijdag 12 + 19 juli 2024. De volgende cursus staat gepland op 22 + 29 nov. 2024.
Tijd:        9.00 – 15.30 uur.
Kosten:   € 350,00 (incl. lesgeld, 2 rol kinesiotape, crosstapes, cursusboek, boek MTC van Josya Sijmonsma, koffie/thee/melk/sap/koek in de pauzes en certificaat)