Manuele Lymfe Drainage

Omschrijving:
Manuele Lymfe Drainage is een pomp-massage, inwerkend op het afvoersysteem van lymfe en bloed, met als doel de afvoer van het overtollig (weefsel)vocht te bevorderen.
De manuele lymfedrainage geeft masseurs de mogelijkheid aandoeningen te Afb.lymfe.1 - kopiebehandelen die eerder bij de sportmassage als contra-indicatie golden.
Bij zwellingen als gevolg van blessures (verstuikingen e.d.) kan bijna meteen behandeld worden, om zo de hersteltijd te bekorten en pijn te verminderen. Daarnaast werkt de lymfedrainage herstel-bevorderend voor/na operaties, bij ingrepen als ooglidcorrecties, bij littekens, bij huidproblemen als acné, bij hoofdpijn, migraine, restless legs, vermoeidheid etc. Bovendien werkt manuele lymfedrainage super ontspannend, ook bij stress gerelateerde klachten en bij restklachten van vermoeidheid, kortademigheid en verminderde concentratie na corona.

De manuele lymfedrainage is verder ideaal te combineren/ondersteunen met ortho-kinesiotaping en onze vernieuwde cupping!
Kortom: Manuele Lymfedrainage kan een zeer waardevolle aanvulling voor de (sport)masseur en een welkome uitbreiding voor uw praktijk zijn.
U zult versteld staan van de resultaten die u met deze massagetechniek kunt bereiken.
Let op: de (sport)masseur mag geen Manuele Lymfedrainage geven bij kanker, tenzij er schriftelijke toestemming van de behandelend arts is; behandeling bij kanker valt dan ook buiten de cursus!

Inhoud van de cursus:
De cursus wordt gegeven volgens de methode van Dokter Vodder.
De theorie omvat o.a.
* de indicaties en contra-indicaties;
* de verschillen tussen bloedsomloop en lymfestelsel;
* de bouw, werking en fysiologie van het lymfesysteem;
* transportmechanismen en –capaciteit en het verloop van de lymfevaten door het hele lichaam.
Op de cursus wordt de belangrijkste theorie behandeld, het overige deel wordt u geacht thuis door te nemen.

De cursus is voornamelijk op de praktijk gericht, waarin u de diverse lymfedrainage-technieken leert, welke toegepast worden op gezicht, hals, nek, rug, borst, armen, handen, buik, benen en voeten.

Tijdens 4 lessen oefent u op elkaar, zo ervaart u zelf ook de werking van lymfedrainage en één avond werken we op een door u meegebracht model!
De cursus bestaat uit 5 praktijkgerichte lessen (5 avonden, in principe om de week les).
De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 12 cursisten.

Vooropleiding:
Vereiste vooropleiding is sportmassage, ontspanningsmassage of een gelijkwaardige opleiding (of ermee bezig). Een redelijke kennis van anatomie is hierbij wenselijk.
Eventueel kunt u een anatomieboekje bij ons aanvragen.

Diploma/certificaat:
Deze cursus wordt niet afgesloten met een examen.
Bij voldoende gebleken kennis in theorie en praktijk, ontvangt u het door de N.B.S.M.-erkende Certificaat Manuele Lymfe Drainage!
Het certificaat Manuele Lymfe Drainage is ook een onderdeel voor het Diploma Wellness Therapeut Pro en het Diploma Massage Therapeut Pro!
Bovendien is het Certificaat Manuele Lymfe Drainage een onderdeel voor de door de N.E.S.M. uitgegeven A-licentie Sport Therapeut!

Wanneer en de kosten?
De lessen worden gegeven in 5 dinsdagavonden.
Data:     dinsdagavond 28 jan., 11+25 febr. en 11+25 maart 2025.
Tijd:      19.30 – 22.30 uur.
Kosten: € 385,00 (incl. lesgeld, cursusboek, DVD digitaal, en certificaat).