Manuele Lymfedrainage

Omschrijving:
Manuele lymfedrainage is een pomp-massage, inwerkend op het afvoersysteem van lymfe en bloed, met als doel de afvoer van het overtollig (weefsel)vocht te bevorderen.
De manuele lymfedrainage geeft masseurs de mogelijkheid aandoeningen te Afb.lymfe.1 - kopiebehandelen die eerder bij de sportmassage als contra-indicatie golden.
Bij zwellingen als gevolg van blessures (verstuikingen e.d.) kan bijna meteen behandeld worden, om zo de hersteltijd te bekorten en pijn te verminderen. Daarnaast werkt de lymfedrainage herstel-bevorderend voor/na operaties, bij ingrepen als ooglidcorrecties, bij littekens, bij huidproblemen als acné, bij hoofdpijn, migraine, restless legs, vermoeidheid etc. Bovendien werkt manuele lymfedrainage super ontspannend, ook bij stress gerelateerde klachten en .

De manuele lymfedrainage is verder ideaal te combineren/ondersteunen met ortho-kinesiotaping en onze vernieuwde cupping!
Kortom: Manuele Lymfedrainage kan een zeer waardevolle aanvulling voor de (sport)masseur en een welkome uitbreiding voor uw praktijk zijn.
U zult versteld staan van de resultaten die u met deze massagetechniek kunt bereiken.
Let op: de (sport)masseur mag geen Manuele Lymfedrainage geven bij kanker, tenzij er schriftelijke toestemming van de behandelend arts is; behandeling bij kanker valt dan ook buiten de cursus!

Inhoud van de cursus:
De cursus wordt gegeven volgens de methode van Dokter Vodder.
De theorie omvat o.a.
* de indicaties en contra-indicaties;
* de verschillen tussen bloedsomloop en lymfestelsel;
* de bouw, werking en fysiologie van het lymfesysteem;
* transportmechanismen en –capaciteit en het verloop van de lymfevaten door het hele lichaam.
Op de cursus wordt de belangrijkste theorie behandeld, het overige deel wordt u geacht thuis door te nemen.

De cursus is voornamelijk op de praktijk gericht, waarin u de diverse lymfedrainage-technieken leert, welke toegepast worden op gezicht, hals, nek, rug, borst, armen, handen, buik, benen en voeten.

Tijdens 4 lesavonden oefent u op elkaar, zo ervaart u zelf ook de werking van lymfedrainage en één avond werken we op een door u meegebracht model!
De cursus bestaat uit 5 praktijkgerichte lessen.
De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 12 cursisten.

Vooropleiding:
Vereiste vooropleiding is sportmassage, ontspanningsmassage of een gelijkwaardige opleiding (of ermee bezig). Een redelijke kennis van anatomie is hierbij wenselijk.

Diploma/certificaat:
Deze cursus wordt niet afgesloten met een examen.
Bij voldoende gebleken kennis in theorie en praktijk, ontvangt u het door de N.B.S.M.-erkende Certificaat Manuele Lymfe Drainage!
Bovendien is het Certificaat Manuele Lymfe Drainage een onderdeel voor de A-licentie Sport Therapeut!

Wanneer en de kosten?
De lessen worden gegeven in 5 lesavonden van elk 3 uur, op dinsdagavond.
Data:     Dinsdag 21 maart, 4+25 april, 9+16 mei 2023. De volgende start 23-1-2024.
Tijd:       19.30 – 22.30 uur
Kosten: € 385,00 (incl. lesgeld, cursusboek, DVD digitaal, en certificaat).