Reanimatie (herhaling) + AED

Omschrijving (herhalings)cursus Reanimatie met AED:
Wij bieden u de gelegenheid om op een levendige manier de Reanimatie met AED en beperkt EHBO van levensbedreigende situaties aan te leren of te herhalen.

Voor de geldigheid van het diploma reanimatie dient dit elk jaar herhaald te worden. Ons advies is ook om de reanimatie elk jaar bij te houden, want op een gegeven moment is het geen oefenen meer maar wellicht werkelijkheid! Dan is 1x per jaar oefenen echt niet overbodig! Voor de verlenging van de licentie sportmassage dient men ook in het bezit te zijn van een geldig reanimatie diploma.
Bovendien is het geldige reanimatiediploma een onderdeel voor de A-licentie
Sport Therapeut!

De reanimatie wordt gegeven door docent(en) van de Nederlandse Hartstichting.
Als u al een diploma van de Hartstichting heeft, wordt deze bij voldoende resultaat weer officieel afgetekend en is uw reanimatie-diploma weer een jaar geldig!
Nieuw: u krijgt bovendien GRATIS het Europese Reanimatie Diploma van de NRR/ERC (Nederlandse Reanimatie Raad – European Resuscitation Council) per email toegestuurd! Deze heeft u dan zelf digitaal en kunt u ook indien gewenst uitprinten.

Wanneer en de kosten:
De (herhalings) cursus Reanimatie incl. AED bestaat uit één lesavond:
Dat
um:
  De cursus reanimatie voor beginners op maandag 12 februari 2024 van 19.00-22.30 uur.
De herhalingscursus is op woensdag 24 april 2024; en de volgende cursus is op woensdag 11 december 2024.
Tijd:       19.30 – 22.30 uur.
Kosten: € 45,00 (herhalingscursus); voor beginnerscursus € 47,50.

U kunt zich aanmelden als vrijwilliger bij Burgerhulpverlener – Hartslagnu.nl!

Jaarlijks worden 15.000 mensen in Nederland getroffen door een acute circulatiestilstand, dat is een stilstand van de bloedsomloop, in de volksmond ook wel hartstilstand genoemd. Dit komt altijd onverwacht en kan overal gebeuren: thuis, op het werk of tijdens het sporten. Het kan u zelf overkomen of iemand uit uw familie of vriendenkring. Bij een stilstand in de bloedsomloop is snel handelen van levensbelang. Bij HartslagNu in samenwerking met de Hartstichting en de Nederlandse Reanimatie Raad, zetten vrijwilligers zich in om het leven van mensen te redden.

De overlevingskans is het grootst wanneer iemand binnen 6 minuten ter plaatse is, start met reanimeren en eventueel AED aansluit. Word daarom burgerhulpverlener!

HartslagNu is het reanimatie oproepsysteem van Nederland, georganiseerde hulp, waarmee het aantal sterfgevallen door een acute circulatiestilstand kan verminderen.
Als vrijwilliger kunt u mensenlevens redden door deel te nemen als Burgerhulpverlener.
Als u de reanimatie met AED via Massage Opleidingen Lian Bart gevolgd heeft, kunt u zich aanmelden als Burgerhulpverlener.
HartslagNu is een landelijk netwerk dat 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is. Een netwerk van geschoolde enthousiaste vrijwilligers die kunnen reanimeren en een AED kunnen bedienen.
U moet wel bereid zijn om uw kennis van reanimatie met AED jaarlijks op te frissen.
U kunt zich hier aanmelden als vrijwilliger voor Burgerhulpverlener.