Hamam-Massage

Omschrijving
De hamam-massage is een schuimritueel, met een spons-zeepmassage en ontspanningsmassage, welke toe te passen is op de gewone massagetafel.
Tevens leert u om deze hamam-massage ook in een natte hamam toe te kunnen passen, voor het geval u in een wellnesscentrum werkt/gaat werken!
De hamam-massage wordt vooraf gegaan door een bodyscrub met dode zeezout, het scrubben gebeurt met een speciale scrubhandschoen.
De totale hamam-massage is werkelijk een weldaad voor het lichaam, een reiniging van binnen en buiten!
De huid voelt na de hamam-behandeling zo mooi schoon, glad en zacht!

Cursusprogramma:
Theorie bestaat o.a. uit: uitleg over de hamamgebruiken, hamam benodigdheden, etherische oliën bij hamam, effecten en (contra)indicaties.
De praktijk bestaat uit: bodyscrub, schuimritueel met zeep en ontspanningsmassage van de rug, nek, schouders, benen, voeten, armen en handen.

Tijdens de cursusdag oefent u op elkaar, om zo zelf ook het effect van deze Hamam Massage te ervaren.
De cursus Hamam-massage wordt gegeven in één dag.
De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 12 cursisten.

Vooropleiding:
Vereiste vooropleiding is ontspanningsmassage, klassieke massage of sportmassage of een gelijkwaardige opleiding (of ermee bezig).

Diploma/certificaat:
Deze cursus wordt niet afgesloten met een examen.
Bij voldoende gebleken kennis in theorie en praktijk, ontvangt u het door de N.B.S.M.-erkende certificaat Hamam Massage!
Bovendien is dit certificaat een onderdeel voor het diploma Wellness Therapeut! en voor het diploma Massage Therapeut Pro!

Wanneer en de kosten:
De cursus Hamam-massage wordt gegeven in één dag:
Datum:
  vrijdag 6 oktober 2023; en de volgende is op vrijdag 9 februari 2024.
Tijd:        09.00 – 15.30 uur
Kosten:  € 175,00 (inclusief lesgeld, cursusboek, werkpakket (bestaande uit o.a. scrubhandschoen, compresdoek, hamamzeep en hamamspons), gebruik materiaal, en bij voldoende resultaat het erkende certificaat).