Hamam-Massage

Omschrijving
De hamam-massage is een schuimritueel, met een spons-zeepmassage en ontspanningsmassage, welke toe te passen is op de gewone massagetafel.
Tevens leert u om deze hamam-massage ook in een natte hamam toe te kunnen passen, voor het geval u in een wellnesscentrum werkt/gaat werken!
De hamam-massage wordt vooraf gegaan door een bodyscrub met dode zeezout, het scrubben gebeurt met een speciale scrubhandschoen.
De totale hamam-massage is werkelijk een weldaad voor het lichaam, een reiniging van binnen en buiten!
De huid voelt na de hamam-behandeling zo mooi schoon, glad en zacht!

Cursusprogramma:
Theorie bestaat o.a. uit: uitleg over de hamamgebruiken, hamam benodigdheden, etherische oliën bij hamam, effecten en (contra)indicaties.
De praktijk bestaat uit: bodyscrub, schuimritueel met zeep en ontspanningsmassage van de rug, nek, schouders, benen, voeten, armen en handen.

Tijdens de cursusdag oefent u op elkaar, om zo zelf ook het effect van deze Hamam Massage te ervaren.
De cursus Hamam-massage wordt gegeven in één dag.
De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 12 cursisten.

Vooropleiding:
Vereiste vooropleiding is ontspanningsmassage, klassieke massage of sportmassage of een gelijkwaardige opleiding (of ermee bezig).

Diploma/certificaat:
Deze cursus wordt niet afgesloten met een examen.
Bij voldoende gebleken kennis in theorie en praktijk, ontvangt u het door de N.B.S.M.-erkende certificaat Hamam Massage!
Bovendien is dit certificaat een onderdeel voor het Diploma Wellness Therapeut en Diploma Wellness Therapeut Pro en voor het Diploma Massage Therapeut Pro!

Wanneer en de kosten:
De cursus Hamam-massage wordt gegeven in één dag:
Datum:
  vrijdag 4 oktober 2024; en de volgende is op vrijdag 7 februari 2025.
Tijd:        09.00 – 15.30 uur
Kosten:  € 175,00 (inclusief lesgeld, cursusboek, werkpakket (bestaande uit o.a. scrubhandschoen, compresdoek, hamamzeep en hamamspons), gebruik materiaal, koffie/thee/sap/melk/koek in de pauzes en bij voldoende resultaat het erkende certificaat).