Geslaagden opleiding Sportverzorging en -Massage – juni 2018

Massage Opleidingen Lian Bart is het schooljaar 2017-2018 in september 2017 gestart met 19 cursisten voor de opleiding Sportmassage:
Helaas is 1 cursist om gezondheidsredenen in het begin van het schooljaar gestopt.
– 16 cursisten zijn in 1x (zonder herexamen) geslaagd voor het landelijk erkende V.O.S.  NESM – diploma Sportverzorging & Massage.  Hierop werden ook meteen de felbegeerde diploma’s met bijbehorend B-licentie Sportverzorging & Massage uitgereikt.
– 1 cursist heeft na herkansing het diploma Sportgerichte Massage gehaald; en
– 1 cursist moet nog in het najaar van 2018 praktijkexamen Verzorging doen!
Een hele mooie prestatie van onze cursisten – allemaal gefeliciteerd!

Het was een intensief schooljaar met les op de maandagavond van september tot juni in Centrum Oase te Purmerend. Het is een best pittige opleiding met zowel theorie als praktijk: tapen en bandageren, functietesten, sportmassage en eerste hulp bij (sport)ongevallen en reanimatie incl. AED. Uitgebreider dan het standaard programma!

De geslaagden kunnen nu een eigen praktijk starten, of bij een Sportvereniging, wellness-centrum of sauna e.d. aan het werk gaan.
Sommigen gaan verder voor de “A-licentie”, door de opleiding Blessurepreventie te doen. Of ze gaan door voor de “A-licentie Sporttherapeut”: de Sportmassage uitbreiden met Blessurepreventie, Manuele Lymfedrainage en Ortho-Kinesiotaping.
Of door voor het diploma “Wellness-Therapeut”: de Sportmassage uitbreiden met Hotstone-Massage, Hamam-Massage, Honingbindweefsel-Massage, Aromatherapie, Buikmassage, Gezichts- en hoofdmassage en Fullbodywellness-Massage.

Op de foto van links naar rechts: docent/eigenaar Lian Bart, docent Tom Spil, assistent-docent Chantal Janssen, Nancy Verlaan, Jan Veerman, Hilly Keizer-Kwakman, Elja Ozinga-Verwer, Irene Koorn-Zwarthoed, Petra Lek-van Duuren, Patrick van de Kerkhoff, Lindsey Otten, Petra Jamin, Marianne de Geus, Simon Veerman, Klaas Prins, Sandra Beemster, Chantal van der Vegte, en Maik Warnaar.