Hamam-Massage op vrijdag 6 febr. 2015

De cursus Hamam Massage is op vrijdag 6 februari!
De cursus wordt gegeven door Lian Bart van 9.30-16.00 uur.
Het is een pure aanwinst en ‘een feestje’ om je cliënten in de praktijk of mensen in je omgeving mee te verblijden: een Hamam-massage, uitgevoerd zonder geklieder op een gewone massagetafel!!! … Toe te passen in elke praktijkruimte.
De kosten zijn € 165,00 per persoon.
De cursusgroep bestaat uit minimaal 4, en maximaal 10 cursisten
Zie voor verdere info onder het kopje cursussen: Hamammassage.
Er zijn nog plaatsen vrij! Meld je hier snel aan: aanmelden
Geplaatst in tip

Cursus Handreflexzone Massage start 27 januari 2015

In deze cursus onderzoeken we de zones op de handen, die ons informatie kunnen verschaffen over eventuele lichamelijke of organische problemen. Deze reflexpunten op de handen staan namelijk, evenals op de voeten en de oren, in verbinding met de wervelkolom, spieren en organen elders in het lichaam. De snelle werking zal u verbazen.

Een heel mooi voorbeeld van handreflex: een snelle en effectieve krampbestrijding d.m.v. één drukpunt, ongeacht waar de kramp zich bevind!
Verder geeft deze cursus u de mogelijkheid om d.m.v. de geleerde massagetechnieken, een ontspanning in het lichaam te bewerkstelligen en de eventuele problemen te doen verminderen c.q. te laten verdwijnen.
De handreflex wordt ook veel toegepast in combinatie met een voetreflexbehandeling. Een groot voordeel is bovendien dat de handen goed bereikbaar zijn, en de cliënt zich minder “bloot” hoeft te geven. Tevens is het is een hele mooie en zinvolle aanvulling / ondersteuning bij de ontspanningsmassage.
De cursus bestaat uit 5 lessen, die voornamelijk praktijkgericht zijn.
De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 12 cursisten, en men oefent op elkaar.

Dit is dé gelegenheid om de interesse in handreflex om te zetten in daden!

U leert een inleidende handmassage te geven en vervolgens de reflexpunten met de duimen en vingers te behandelen. We maken dus geen gebruik van massagestaafjes of andere hulpmiddelen!

Kortom: een pure aanwinst om je cliënten in de praktijk of mensen in je omgeving mee te verblijden!

Zie voor verdere info onder het kopje cursussen: Handreflexzone Massage
=> Heeft u interesse: meldt u hier zo spoedig mogelijk aan: aanmelden !

100% Geslaagden Diploma Sportmassage – juni 2014!

Wederom zijn alle cursisten van Massage Opleidingen Lian Bart geslaagd, voor het landelijk erkende V.O.S.- diploma Sportmassage & Verzorging.  Hierop werden ook meteen de felbegeerde diploma’s met bijbehorend B-licentie Sportmassage & Verzorging uitgereikt.
Nu voor het 7e jaar achter elkaar 100% geslaagden bij ons instituut!

Een geweldige prestatie van onze cursisten – gefeliciteerd allemaal hoor!

Het was een mooi schooljaar met les op de maandagavond van september tot juni in Centrum Oase te Purmerend. Het is een best pittige opleiding met zowel theorie als praktijk: tapen en bandageren, functietesten, sportmassage en eerste hulp bij (sport)ongevallen en reanimatie en AED. De geslaagden kunnen nu een eigen praktijk beginnen, of bij een Sportvereniging, wellness-centrum of sauna e.d. aan het werk gaan.

A-licentie Sporttherapeut voor Ilja Klein: Een bijzondere vermelding is dat aan Ilja Klein – sinds 2012 afgestudeerd fysiotherapeut en ook werkzaam als zodanig – naast de basislicentie Sportmassage- en Verzorging, voor de eerste keer landelijk, afgelopen zaterdag de “A-licentie Sporttherapeut” tegelijk kon worden uitgereikt. Zij heeft namelijk het afgelopen schooljaar gelijktijdig de opleiding Sportmassage, Blessurepreventie, Manuele Lymfe Drainage en Kinesiotaping met succes afgerond! Waardoor zij deze titel ontvangt!

2014_06_21 examens sportmassage_bijgesneden_ 21-6 DSC01763

Op de foto hierboven van links naar rechts: docent/eigenaar Lian Bart, assistent-docent Tom Spil, Frank Leeflang, Berry Schilder, Oscar Timmer, Jennifer Nicholson, Sharina Schilder, Dennis Buitendijk, Ans Conijn, Ilja Klein, Peter-Jan Deen, Stephanie van Baarsen, Petra van der Reijden en Louise Numan.

2014, 21 juni Ilja Klein A-licentie Sporttherapeut

Ilja Klein heeft A-licentie Sporttherapeut gehaald! Op de foto Tom – Ilja – Lian